Szabadidő

Kobe Bryant visszavonult – akkor kezdett kosarazni, amikor Diana elvált Károlytól

Tegnap nem akármilyen teljesítménnyel, 60 pontot dobva búcsúzott az NBA-től az egyik legnagyobb formátumú játékos, az ötszörös bajnok és kétszeres olimpiai aranyérmes Kobe Bryant, aki két évtizedet töltött az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. Megmutatjuk, mennyire más volt a világ, amikor a fiatal játékos elkezdte karrierjét.

Kobe Bryant 1978. augusztus 23-án született. 1996-ban, 17 éves korában választotta ki a Charlotte Hornets csapata, azonban tőlük egyből a Los Angeles Lakershez került, és húszéves pályafutását a lila-sárga csapatnál töltötte. 1997-ben megnyerte a zsákolóbajnokságot és az All-Star csapatba is beválasztották. Öt alkalommal nyerte meg az NBA bajnoki címét, ebből hármat (2000–2002) Shaquille O’Neal csapattársaként. Tagja volt a 2008-as pekingi, illetve a 2012-es londoni olimpiai játékokon aranyérmet szerző amerikai válogatottnak is. A tegnapi, utolsó meccsén nem kevesebb, mint 60 ponttal zárt.

Amikor Kobe Bryant elkezdett kosarazni…

…még nem létezett a Google

Amikor Kobe Bryant elkezdte a kosárlabdát…

Aki keresni akart, az az AltaVistát vagy a Yahoot használta (a futottak még kategóriában pedig a Webcrawlert és a Lycost). Egyébként akkor még csak mintegy százezer weboldal létezett a világon (összehasonlításként: 2014-ben már több mint egymilliárd oldalnál jártunk).

…megjelent a Backstreet Boys első albuma

Az együttes tagjai ma már javarészt beléptek az ötödik ikszbe, de még a szőke szépfiú, Nick Carter kisöccse is a harmincat közelíti.

Magyarországon egy nagy portál létezett

Ez az 1995-ben alapított iNteRNeTTo volt, amely az Index elődjeként jött létre.

Steve Jobs nem dolgozott az Apple-nél

Steve Jobs 1985-ben alapította meg a Next nevű céget, amely 1997-ig létezett (Fotó: Tumblr)

Steve Jobs 1985-ben alapította meg a Next nevű céget, amely 1997-ig létezett (Fotó: Tumblr)

Az almás céget 1976-ban alapította meg, azonban 1985-ben távozni kényszerült a cégtől, ahová csak 1997-ben tért vissza.

Beyoncé még a Destiny’s Child tagja volt

A trió 1990-ben alakult, ebben a felállásban 2006-ig működtek. Érdekesség, hogy Kobe Bryant egy pillanatra feltűnik az együttes Bug a boo című számának videoklipjében (a fenti videón 2:08-nál).

Diana hercegnő elválik Károly hercegtől

Károly és Diana 1996-ban váltak el
Károly és Diana 1996-ban váltak el

A pár 1981-ben házasodott össze és 1996-ban bontották fel a házasságukat. A hercegnő egy évvel később, 1997. augusztus 31-én vesztette életét.

A Sziget fesztivált harmadszorra rendezték meg

Olyan húzónevek léptek fel, mint a Stone Roses, Iggy Pop, The Prodigy, a Sonic Youth, a Therapy?, a Slash.

A slágerlistákon tarol a Spice Girls első száma

A brit lánycsapat mellett olyan nevek töltik meg a slágerlistákat, mint Mariah Carey, Eric Clapton, a Blur, Jamiroquai, Snoop Doggy Dogg, az Oasis, Madonna, a Metallica, a Rage Against the Machine vagy Alanis Morisette.

A mozikba pedig a Függetlenség napja vitte be a legtöbb nézőt

De jegyet válthattunk olyan filmekre is, mint a Mission Impossible első része, a Twister vagy Az angol beteg.

További cikkek a kilencvenes évekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top