Szabadidő

A Saul fia az olasz Oscaron is nyert

Az Oscar-díjjal nem ért véget a Saul fiára zúduló díjeső. Hétfőn az "olasz Oscart" kapta meg.

Az Európai Unióban készült legjobb külföldi film kategóriában kapta meg a Saul fia az olasz Oscarként emlegetett Donatello Dávidja-díjat.

Spielberggel és Lollobrigidával kapott díjat a Saul fia

A Rómában tartott gálán Gabriele Mainetti Lo chiamavano Jeeg Robot (Jeeg robotnak hívnak) című szuperhősfilmje vitte el a legtöbb elismerést. A  hollywoodi szuperhősmozik és az 1970-es évekbeli japán képregények világát idéző produkció hét díjat kapott hétfő este, köztük a legjobb debütáló rendező, producer, színésznő (Ilenia Pastorelli), színész (Claudio Santamaria), férfi és női mellékszereplő (Luca Martinelli, Antonia Truppo) trófeáját is begyűjtötte – ismertette a Variety.com, hozzáfűzve, hogy a film Olaszországban hetek óta nagy sikerrel fut a mozikban, eddig 4 millió dolláros (egymilliárd forintos) jegybevételt hozott.

A legjobb film díját Paolo Genovese Perfetti sconosciuti (Tökéletes idegenek) című tragikomédiája nyerte el. A mobiltelefonos, veszélyes játékról szóló alkotás a legjobb forgatókönyv díját is megszerezte.

Steven Spielberg Kémek hídja című hidegháborús thrillere az unión kívüli legjobb külföldi film díját kapta. Gina Lollobrigida és a Taviani-testvérek életművükért vehettek át díjat Sergio Mattarella államfőtől és Dario Franceschini kulturális minisztertől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top