Szabadidő

Itt az ingyenes felkészítő tanfolyam diplomamentőknek!

Ingyenes távoktató nyelvvizsga-felkészítőre jelentkezhetnek a diplomamentő programban korábban részt vett, de sikertelen nyelvvizsgát tett diákok. Vállalniuk kell, hogy napi rendszerességgel készülnek, és a nyelvvizsgát legkésőbb december 31-ig sikeresen teljesítik.

Az Euro Nyelvvizsga Központ (Euroexam) fejlesztette ki az ingyenesen igénybe vehető, e-learning “Mentőöv” tanfolyamot azoknak a korábbi diplomamentő programban részt vett diákoknak, akik már megközelítették a B2-es szintű nyelvvizsgát, de nem érték el a küszöböt, és hajlandóak lennének további 3-5 hónapot önálló nyelvtanulásra fordítani.

A tanfolyamra valamennyi diplomamentős diák jelentkezhet, függetlenül attól, hogy korábban melyik vizsgaközpontnál próbálkozott, vagy melyik vizsgán tervezi teljesíteni a feltételeket.

A korábbi nyelvvizsga-próbálkozás eredményétől függően 3-4 vagy 5 hónapos tanfolyam a tanulókat folyamatos aktív munkára készteti. A tanulóknak ez idő alatt rendszeresen körülbelül 20-25 perces, produktív munkát igénylő írásos és szóbeli feladatokat kell megoldaniuk, amelyekre a távoktatási rendszertől azonnali visszajelzést kapnak, vagy az Euroexam tapasztalt vizsgáztatóitól kérhetnek személyre szabott értékelést.

A diplomamentő programban korábban országszerte részt vevő nyelviskolák közül 20 máris jelezte, havi egy-két alkalommal ingyenes személyes konzultációs lehetőséget biztosít a diákok sikeres felkészüléséhez. A tanulók eredményessége a képző intézmények érdekében is áll, hiszen a tanfolyam állami támogatásának teljes összegét csak akkor kapják meg, ha a csoportjaikban tanuló diákok legalább 70 százaléka tesz sikeres nyelvvizsgát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top