Szabadidő

Mozifilm készült Barack és Michelle Obama első randijáról

Az USA 44. elnöke és felesége állandó szereplői a magazinoknak és talk show-knak, így nem csoda, hogy az idei Sundance filmfesztiválra készült egy egész estés mozifilm is arról, hogyan ismerkedtek meg.

A Southside with You című filmet az eddig főként forgatókönyvíróként tevékenykedő Richard Tanne írta, akinek ez az első egész estés rendezése – korábban csupán egy rövidfilmet készített rendezőként.

A két főszereplő nálunk kevésbé ismert: Michelle Obamát, vagyis lánykori nevén Michelle Robinsont Tika Sumpter kelti életre, akit leginkább a Gossip Girl című sorozatból ismerhetnek a tévénézők. Barack Obamát pedig Parker Sawyers alakítja, aki eddig leginkább mellékszereplőként tűnt fel a vásznon, többek között a Zero Dark Thirty című háborús drámában.

Az idei Sundance fesztiválon az újságíróknak már levetítették a filmet, akik meglepően jónak nevezték Tanne alkotását. A hivatalos bemutatóra ugyan még várni kell augusztus 26-ig, de az előzetest elnézve valóban jól sikerült filmről van szó. Sumpter és Sawyers játéka legalábbis hitelesnek tűnik, és szinte mintha rájuk öntötték volna az amerikai elnök és felesége szerepét.

További cikkek Barack és Michelle Obamáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top