Szabadidő

5 titok, amit a Gyilkos elmék rajongói imádni fognak

Tizenegyedik évadát tapossa az elnyűhetetlenül népszerű Gyilkos elmék sorozat: közel 300 rész óta próbálnak a Viselkedéskutató Egység munkatársai a bűnelkövetők elméjébe férkőzni. Az AXN világhírű sorozata rengeteg apró titkot és üzenetet rejt még azok számára is, akik követik az epizódokat. Mit keres például Ringo Starr fényképe az irodai asztalon, és miért fekszik egy író holtan?

1. Joe Mantegna jó barátja az egyik Beatle-nek

A Rossit megformáló színész hatalmas Beatles rajongó, a legendás zenekar dobosát, Ringo Starrt ráadásul közeli barátjának is tudhatja. Néhány epizódban fel is tűnnek róluk közös képek Rossi íróasztalán.

fotó: Tumblr
fotó: Tumblr

2. Minden karakter megküzd egy személyes traumával

Talán csak a sorozat legnagyobb rajongói tudják fejből felsorolni, hogy mennyi tragédia köti össze a Gyilkos elmék karaktereit. A készítők szerint fontos személyes drámákkal elmélyíteni az epizódok cselekményét. Ezért ilyen sötétek és súlyosak a karaktersztorik.

  • Morgant gyerekkorában molesztálták
  • JJ 11 éves volt, amikor nővére öngyilkos lett
  • Reid édesanyja paranoid skizofrén
  • Hotchner telefonon hallgatta végig felesége meggyilkolását

 3. Dr. Spencer Reid, a technofób polihisztor

A multitalentum dr. Spencer Reid, aki több nyelven beszél, egyszerre van kémikus és filozófus diplomája, és fotografikus memóriával rendelkezik, valójában retteg mindenféle technológiai eszköztől. Az egyik író szerint előbb használna abakuszt, mint számológépet.

Criminal Minds: © ABC Studios
Criminal Minds: © ABC Studios

4. Irány a turistaosztály

A sorozatban oly gyakran feltűnő privát repülős utazások valójában csak kitalációk, az FBI ugyanis még véletlenül sem fizet magánrepülőt. Az ügynökök átlagos légitársaságok járatain utaznak.

5. A halott író

A Gyilkos elmék negyedik évadának egyik epizódjában Rick Dunkle író-producer hullaként tűnik fel. Dunkle állítólag könyörgött a szerepért, ugyanis gyerekkora óta Star Trek-rajongó, így pedig lehetősége támadt egy közös jelenetre a vendégszereplő Will Wheatonnal, a Star Trek egyik sztárjával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top