Szabadidő

Vége a fagynak – jönnek a 20 fokok!

A következő napokban borús, sokszor esős időre kell készülni, a hétvégén várható több napsütés. A leghidegebb órákban már nem várható fagy, nappal 20 Celsius-fok körüli maximumokra kell készülni.

Hétfőn legfeljebb északkeleten lehet némi szűrt napsütés. Sokfelé valószínű eső, de a Tiszántúlon lehetnek csapadékmentes területek is. A legtöbb eső a Dél-Dunántúlon várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13 fok között, a legmagasabb 13-21 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Kedden is többfelé valószínű eső, záporeső, legnagyobb eséllyel az ország középső sávjában. Emellett több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 8-12 fok, napközben 15-21 fok lehet.

Szerdán is több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon több és tartósabb csapadékra és viharos szélre is készülni kell. A minimumhőmérséklet 8-12, a maximumhőmérséklet többnyire 14-20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb.

Vége a fagynak - jönnek a 20 fokok

Csütörtökön már csak szórványosan várható csapadék, de többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, szombaton és vasárnap már hosszabb időre kisüthet a nap. Elsősorban a délutáni órákban viszont továbbra is készülni kell záporokra, egy-egy zivatar sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet mindhárom nap 6-11 fok között alakul. A nappali maximum pénteken 17-22, szombaton 18-22, vasárnap 19-23 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top