nlc.hu
Szabadidő
Eurovízió 2016: több nemzet zászlaját is kitiltják

Eurovízió 2016: több nemzet zászlaját is kitiltják

Nem mindegy, milyen zászlót akarnak lengetni a rajongók az Eurovíziós Dalfesztiválon. A szervezők döntése szerint többek között a palesztin és a skót zászlót is kitiltják a rendezvényről.

A rendelkezés célja állítólag az, hogy a politikai függetlenséget fenntartsák az eseményen. Most úgy határoztak, hogy a palesztin, az észak-ciprusi lobogót, az Iszlám Állam, Koszovó, Dnyeszter-mellék, Krím, Baszkföld és Skócia zászlaját is kitiltják, ezek mellett több jelképet is távol tartanak. A skót vagy a baszk zászlót a verseny szóvivője szerint azért nem engedik be a rendezvényre, mert azok a közösségek nem tagjai az ENSZ-nek – írja az Nol.hu.

Palesztina bocsánatkérést követel. A szervezők a baszk zászló miatt már elnézést kértek. Az eurovíziós fesztiválon a résztvevők lobogói mellett az ENSZ-tagállamok, az Európai Unió hivatalos zászlaját és a szivárványos zászló használatát engedélyezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top