Szabadidő

Országos tiltakozásba kezdhetnek a vasutasok

Többek között a munkakörülményekkel és a hiányos munkaruházattal is elégedetlenek a vasutasok.

A Vasutasok Szakszervezete életpályamodell bevezetését, munkakörülményeik javítását, a vidéki pályaudvarokon szolgálatot teljesítő forgalmisták műszakpótlékának emelését szeretné elérni, de panaszkodnak a hiányos munkaruhákra is – számolt be róla a Hír TV.

“Az életpályamodellt, amit kértünk, elsősorban egy olyan tarifatáblázatban tudnánk elképzelni, ahol a szakmai előmenetel kiszámíthatóságot mutat: hogyha most itt vagyok, és elvégzek több szakvizsgát, akkor eljuthatok egy ilyen besorolási rendszerbe, tehát egy magasabb kategóriába” – nyilatkozta Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke a hírcsatornának.

Új munkaruhát 2018-ig kapnak majd a MÁV dolgozói, ahhoz viszont, hogy életpályamodell vezethessenek be, a magyar államnak is hozzá kell járulnia.

A szakszervezetek jövő héten tovább tárgyalnak a MÁV-val. Abban az esetben viszont, ha nem tudnak megegyezni, országos tiltakozó akciót terveznek. Hogy pontosan milyet, az még nem dőlt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top