Szabadidő

Komoly változások lesznek a Normafánál

Megszületett a Normafára vonatkozó kerületi építési szabályzat. A korábbi tervekhez képest sokkal kevesebb lesz az építkezés a területen, de mégis sok újdonság várható.

A csaknem 380 hektáros területen az szabályzat szerint a Harangvölgyben 0 százalékra, az erdős területeken pedig 0,1 százalékra csökkentették a beépíthetőséget, vagyis kizárólag kiszolgáló helyiségeket, illemhelyet és pelenkázót építhetnek az erdős területeken is. Jelentős fejlesztések várhatóak viszont a Gyermekvasút-Eötvös út-Konkoly-Thege Miklós út által határolt sávban.

 A tervek között szerepel az Olimpia szálló teljes vagy részleges lebontása, helyén egy közpark építése. Így közvetlen gyalogos kapcsolatot teremtenének a Normafa és a Széchenyi-hegy között.

Az Eötvös út Normafa út ás Síház között szakaszának forgalmát a Gyermekvasút nyomvonala mellett kialakítandó új útra helyeznék, míg a Konkoly-Thege Miklós út felső részén parkolóhelyeket hoznának létre, ami lehetővé tenné, hogy megszüntessék a Síház melletti parkolót és a buszfordulót.

A kerületi szabályozási terv része az is, hogy Eötvös út 48-as számú védett villaépületben hoznák létre a Normafa információs központját, a nagyobb léptékű fejlesztések részeként itt lenne a Széll Kálmán térig meghosszabbított fogaskerekű felső végállomása is – írja az inforadio.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top