Szabadidő

20 ezer kilométert biciklizne a győri fiú szerelme családjáért

Péterrel teker az újdonsült felesége, Dong Linh is. Az úti cél Vietnam.

Tavaly augusztusban házasodtak össze, az egyéves évfordulójukon pedig nyeregbe pattannak, és megpróbálnak biciklivel eltekerni Vietnamig.

Mint arról a Kisalföld beszámol, Sas Péter és felesége, Dong Linh egy egész életükre meghatározó élményt szeretnének, ezért vállalkoznak az útra. És azért, mert szeretnek biciklizni.

“Győrből Szerbia felé vesszük az irányt, utána Bulgária, Törökország következik. Miután átléptünk Ázsiába, Iránban haladnánk tovább. Innen hajóval vagy repülővel utaznánk az Egyesült Arab Emírségek világhírű városába, Dubaiba. Az arab sivatag után Srí Lankán, Indián, Burmán és Kínán keresztül érkeznénk Vietnamba. A feleségem hazájában szeretnénk hosszabb időt eltölteni a családjával” – mondja Péter.

Dong Linh elmondta, diákként ismerték meg egymást, mikor Péter azon a vietnami egyetemen dolgozott, ahová a lány is járt. “Eleinte több mint 8000 kilométerre éltünk egymástól. A távkapcsolat idején mélyültek az érzéseink, így tavaly összekötöttük az életünket” – mondta Dong Linh.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top