Szabadidő

Elképesztő módon növelnék a Central Park területét

Ha megvalósulna a terv, mai területének kb. a hatszorosára növekedne a park – virtuálisan.

A Central Park napjainkban New York legnagyobb zöld felülete, milliók számára kínál kikapcsolódást. Mivel azonban sűrűn körbeépítették, területének növelése lehetetlen a hagyományos módokon.

Nem csak a területét növelné meg azonban, de sokkal változatosabbá is tenné a felszínt két építész merész elképzelése, amelynek megvalósulása esetén egészen az alapkőzetig kiásnák az egész parkot. Ez egy magas hegyeket és mély völgyeket, tavakat is tartalmazó, változatos felszínt eredményezne.

Mindennek tetejében óriási, acéllal megerősített, több száz méter magas, tükröződő üvegfallal vennék körül a parkot, így az odalent sétálók, kirándulók nem látnák a várost, csak a falakról visszatükröződő dombokat, erdőket, egyéb természeti képződményeket. Olyan érzés lenne tehát a parkban járni, mintha odakint lennénk a hegyekben: amerre a szem ellát, csak a természet és a kék ég.

Elképesztő módon növelnék meg a Central Park területét

Az elképzelés nyilván nem fog osztatlan sikert aratni a parkot körülvevő, méregdrága lakásokat tartalmazó épületek tulajdonosai körében, hiszen a csúcspanoráma helyett ezentúl egy falra bámulhatnának az ötvenedik emelet alatt lakók. De egyébként sincs sok esélye, hogy a világ legdrágább parkosítási programjára rászánná egy komplett évi GDP-jét az amerikai kormány.

Elképesztő módon növelnék meg a Central Park területét
Elképesztő módon növelnék meg a Central Park területét

Forrás: boredpanda.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top