Szabadidő

Túl öreg ahhoz, hogy egyedül ússzon – gazdája segít az idős kutyának

"Szinte az egész életét a vízben töltötte. Nem akarom, hogy pont idős korára kelljen lemondania kedvenc elfoglaltságáról" – írta a megható közös képhez a kutya gazdája.

Amikor a minap a Bored Panda oldalán belefutottunk a tízéves sárga labrador és gazdája szívmelengető történetébe, azonnal John Unger és Schoep története jutott az eszünkbe. Emlékeztek? Ők az a kutya-gazdi páros, akik 2013-ban egy szempillantás alatt belopták magukat az egész világ szívébe, ezzel a képpel: 

 

Túl öreg ahhoz, hogy egyedül ússzon – gazdája segít az idős kutyának

A képet bizonyos Hannah Stonehouse Hudson készítette a párosról, és akkor még nem tudta, hogy a jól sikerült felvétel hamarosan minden nagyobb portál címlapján ott virít majd. A cikkekből kiderült, John 8 hónapos korában fogadta örökbe a bántalmazott kiskutyát, aki később egyik legfőbb támasza lett. 20 évet töltöttek együtt.

Nos, a 10 éves sárga labradort és gazdáját, a Redditre “power-cube” névvel regisztrált férfit, hasonlóan erős szálak kötik egymáshoz. A gazdi a Bored Pandának elmondta, Hallie Beary névre hallgató kutyája azóta imád úszni, mióta csak megszületett. “Ez a kutya jóformán az egész életét a vízben töltötte. Kirobbantani sem lehetett onnan.”

Túl öreg ahhoz, hogy egyedül ússzon – gazdája segít az idős kutyának

Power-cube azt mondja, a kutya, ellentétben testvérével, nem apportírozott, és nem vadászott semmit úszás közben, “egyszerűen csak élvezte a kapálózást és a lebegést”. Csakhogy Hallie Beary megöregedett és, ahogy a gazdája mondja, mostanra minden mozgás nehezére esik. Még a kedvence is. “Az idő nagy részében az oldalára dőlve fekszik. Néha kér egy kis simogatást, tesz néhány lépést a ház körül, vagy vágyakozva bámul a tó irányába.”

Kép forrása. Bored Panda
Kép forrása. Bored Panda

A gazdi úgy döntött, nem hagyja, hogy kedvencét épp a kor szakítsa el kedvenc időtöltésétől, ezért vállalta, hogy ő lesz a segédeszköz, ami visszaadja Hallie Bearynek az úszás örömét. John Ungerhez hasonlóan ez a gazdi is együtt fürdőzik kedvencével, aki elmondása szerint sokkal boldogabb és mozgékonyabb, mióta újra úszik. 

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top