Szabadidő

Játékpénzzel verték át az ékszerészeket

7 millió fontot, azaz 2,7 milliárd forintot csaltak ki az ékszerészektől úgy, hogy az összeget egész egyszerűen játékpénzre cserélték...

 22 év börtönre ítélték a “játékpénzes banda” öt tagját a londoni bíróságon. Az olasz és szerb származású csalók Londonban, Bristolban és Wiltshire-ben célzottan ékszerészeket kerestek fel azzal, hogy nagy összegeket szeretnének drágakőre váltani.

 John Calleija is bedőlt nekik, aki már II. Erzsébet unokájának, Zara Phillipsnek és Colin Firthnek is készített ékszert. A Covent Garden hotel egyik szobájában kötött üzletet a csalókkal, akik úgy rendezték be a helységet, hogy az egyik társuk bebújt a preparált íróasztalba, amelyre a bankjegyszámláló gépet helyezték. Az ékszerész szeme láttára számolták le az igazi bankókat, de amikor ezek a táskába kerültek,gyorsan kicserélték a köteget egy olyanra, amelynek csak a felső bankója volt igazi. A többi a Monopoly játékpénze volt. A valódival megegyező méretű bankjegyeken jól olvasható, hogy ezek játékpénzek, de a kötegben ez nem látszott.

Játékpénzzel verték át az ékszerészeket

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top