Szabadidő

Az Északi-sark úszó jégtáblái között zongorázott az olasz művész

A Greenpeace szervezte meg az olasz zongoraművész és zeneszerző, Ludovico Einaudi különleges, egyedi koncertjét. Az Északi-sarkon, úszó jégtáblák között még soha senki nem zongorázott.

Az olasz zongoraművész pontosan erre a különleges alkalomra komponált darabját mutatta be, amelyben – állítása szerint – 8 millió hangot szólaltatott meg. Az Északi-sarki jégtáblák között meglehetősen szokatlan helyszínt választott a darab ősbemutatójához.

A Greenpeace segítségével megszervezett koncert ugyanakkor csöppet sem véletlen. A 8 millió hang azokat az embereket szimbolizálja, akik az Északi-sarkvidék védelméért állnak ki, küzdenek érte, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a jégtakaró olvadását.

Természetesen az sem a véletlen műve, hogy épp most koncertezett a jégtáblák között Ludovico Einaudi. A héten ül össze ugyanis Spanyolországban a térség védelméért felelős OSPAR bizottsága. A Greenpeace abban bízik, az egyeztetéseken megszületik végre az a megállapodás, amely érdemben járulhat hozzá a terület védelméhez.

Hallgass bele a különleges jégtáblák között zajlott koncertbe

(444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top