Szabadidő

Nézegess szexelő teknősöket

Intim pillanatoknak lehetnek szemtanúi a Nyíregyházi Állatpark látogatói és gondozói, és a segítségükkel mi is.

A sarkantyús teknősöknél megkezdődött a párzási időszak, ami nagy harcokat eredményez a hímek között, szinte tankként ütköznek meg egymással. A győztes párosodik a nősténnyel, amely utána megfelelő helyet keres a tojásoknak, üregeket ás, majd 15-30 tojást tojik beléjük, végül befedi őket. A mindössze 4-6 cm-es kicsik 8 hónap múlva kelnek ki.

 Mivel mindehhez állandó 29-30 fok, valamint 90 százalékos páratartalom kellene, az állatkertben egy kicsit másképp van. Tojásrakás után a gondozók keltetőbe fogják helyezni a pingponglabda méretű tojásokat. A nehezen tenyészthető hüllőket már a korábbi években sikerült kikeltetni, reméljük idén is szerencséjük lesz a szakembereknek.

Érdekesség, hogy a Nyíregyházi Állatparkban a teknősök a makierdőben laknak, ahová a látogatók is bemehetnek, így testközelből figyelhetik meg az eseményeket. Az Állatkert néhány képet is készített.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top