Szabadidő

Rangos nemzetközi díjakat nyert a Budapesti Fesztiválzenekar

Két rangos nemzetközi kitüntetéssel jutalmazták a Budapesti Fesztiválzenekart. Fischer Iván legjobb karmesternek járó elismerése mellett a legjobb külföldi zenekar díját is besöpörhették.

A Budapesti Fesztiválzenekar két kitüntetést is kapott az Argentin Zenekritikusok Szövetségétől, emellett pedig a brit Gramophone és az amerikai New York Observer rangos listáira is felkerült koncertjeivel és lemezfelvételeivel.

Az Argentin Zenekritikusok Szövetsége Fischer Ivánt a legjobb külföldi karmester címmel, a Budapesti Fesztiválzenekart pedig a legjobb külföldi szimfonikus zenekarnak járó elismeréssel jutalmazta. A szövetség több kategóriában adott át kitüntető oklevelet az elmúlt év legkiemelkedőbb művészeinek.

A Buenos Aires Herald kritikájában hangsúlyozta, Fischer Iván az újítások embere, és kiemelték a szimfonikus zenekaroknál ritkaságnak számító kamarazenészi mentalitást és összhangot: “Jól látszik, hogy a muzsikusok szeretik a karmesterüket, akivel hosszú és gyümölcsöző a kapcsolatuk.”

Játssz velünk, és nyerj jegyeket a KULTKIKÖTŐ előadásaira! Kapcsolódj ki Hernádi Judit zenés estjén, vagy nevess egy jót a Mr. és Mrs. című komédián Pindroch Csaba és Verebes Linda előadásában!

Rangos nemzetközi díjakat nyert a Budapesti Fesztiválzenekar
 

Mindezeken túl a Budapesti Fesztiválzenekar a brit Gramophone magazin két toplistáján is helyet kapott az elmúlt időszakban. Mahler 4. szimfóniájának felvételével a 10 legjobb Mahler-szimfóniát felsorakoztató lemez között szerepel, Beethoven 4. és 6. szimfóniájának felvételét pedig a világ 50 legjobb Beethoven-CD-je között jegyzik.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar
Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top