Szabadidő

Ők a Budapesti Állatkert sztárjai

Asha, a kiselefánt a fővárosi állatkert legnépszerűbb lakója idén. A látogatók imádják Sisit, a zsiráfot és Nur-Nuru-Bint, az édes koalát is. Nézd meg a legkedveltebb állatok listáját, aztán irány az Állatkert, hogy élőben is láthasd őket.

Asha már három éves, és jelenleg ő a budapesti állatkert legnépszerűbb lakója. Persze ezen csöppet sem csodálkozunk, hiszen a tüneményes elefánt úgy rúgja a labdát, mint senki más. Töretlen Sisi, a kölyökzsiráf népszerűsége, és persze Nur-Nuru-Bin, a koala is imádni való. A kölykök és cuki kisállatok mellett a nagyvadakat és az emberszabásúakat is nagyon kedvelik az állatkertbe látogatók.

Íme a fővárosi állatkert Top10-es listája

  1. Asha, a kiselefánt
  2. Sisi, a kölyökzsiráf
  3. Nur-Nuru-Bin, a koala
  4. Ambrus, a kispanda
  5. Niva, a szibériai tigris
  6. Norbi is szibériai tigris
  7. Basil, az oroszlán
  8. Auróra is kispanda
  9. Lujza, a lajhár
  10. Lone, az orangutánkölyök és holtversenyben Golo, a gorilla

Az állatkerti örökbefogadás segítségével akár te is nevelőszülővé válhatsz egy évre, melyről színes, fényképes oklevelet is kapsz.

A kölyökállatok népszerűsége töretlen, de a nagyvadak is előkelő helyen állnak a listában. Niva már 10 éves, a szibériai tigris párja Norbi pedig a 13. születésnapját ünnepelte. A szinte már matuzsálemi kornak örvendő 36 éves gorillát, Golót is szívesen örökbe fogadják a látogatók.

Asha, Sisi és Nur-Nuru-Bin az állatkert legnépszerűbb lakói
Asha, Sisi és Nur-Nuru-Bin az állatkert legnépszerűbb lakói

Örökbe fogadó hírességek

A hazai hírességek körében is népszerű az Állatkert, közülük sokan vettek már jelképesen védnökségük alá állatkerti állatokat. Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor például Nakupendát, a szurikátát, Danics Dóra az Auróra nevű kispandát, Németh Kristóf Nivát, a szibériai tigrist, Görög Zita Juniort, a pingvint, Geszti Péter pedig Sidet, a kislajhárt fogadta örökbe.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet segítségével bármelyik különleges állatot  örökbe fogadhatod a koalától kezdve a vombatig, így biztosan te is megtalálod a számodra legkedvesebbet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top