Szabadidő

Odáig van az internet a szupercuki hódbabáért

Úgy tűnik, nem a miniszterelnök az egyetlen kanadai, aki képes rá, hogy rabul ejtse a világ internetezőinek szívét.

Bár még alig múlt egy hónapos, a tüneményes hódbébi számtalan megpróbáltatáson van túl. Miután néhány kiránduló fiatal rátalált egy Calgaryhoz közeli erdőben, az elárvult apróság az Alberta Institute természet- és állatvédőihez került. Az intézet igazgatója, Holly Duvall elárulta, merőben szokatlan, hogy egy ilyen fiatal állat a szüleitől távolra merészkedjen, épp ezért azt gyanítják, a kicsit egy ragadozó szakíthatta el családjától.

És bár teljesen magára maradt, a hódbaba, akinek egyelőre még nem találtak nevet, remekül érzi magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a néhány másodperces videófelvétel, ami a napokban került fel az internetre, és amin az látszik, hogyan pancsol a szakemberek szerint legfeljebb 6 hetes hódkölyök.

 

“Bár a farka megsérült a támadásban, más egészségügyi problémája nincs. És az étvágya is kiváló” – mondja Holly, aki azt is elárulta, hogy a kölyök naponta többször is megfürdik a medencében, nem annyira az élvezet, mint a szükségletei miatt. A szakember rámutat, a hódoknak szükségük van a vízre, hogy ihassanak és üríthessenek.

Olvass még többet cuki állatokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top