Szabadidő

Kutyájával együtt gyilkolták meg Helen Bailey írónőt

Helen Bailey, az 51 éves brit írónő eltűnését három hónapja jelentette partnere. Magyarul Tündéri Lonka- és Topaz-sorozatának darabjai jelentek meg.

Meggyilkolták Helen Bailey brit írónőt, a főleg gyermek- és ifjúsági regényeiről ismert szerzőt, akinek több műve magyar fordításban is megjelent. Az 51 éves írónő eltűnését három hónapja jelentette partnere, holttestét a héten találták meg a pár közös roystoni birtokán. Hétvégi brit sajtójelentések szerint a rendőrség az áldozat 55 éves élettársát, Ian Stewartot vádolja a gyilkosság elkövetésével.

Helen Bailey írónőt április 11-én látták utoljára, amint sétálni ment apró tacskójával, Borisszal. Bailey holttestével együtt megtalálták a kutya földi maradványait is a Londontól északra fekvő birtokon.

Forrás: BBC
Helen Baily – Forrás: bbc.co.uk

A férfi ellen vádat emeltek a hatóság félrevezetésével is, mivel az írónő állítólagos eltűnése után még üzenetet intézett hozzá. Indítékról egyelőre nem esett szó.

Magyarul is megjelentek könyvei

Gyermek- és ifjúsági könyvein kívül Helen Baily nagy feltűnést keltett Planet Grief című blogjával is, amelyben a 2011-ben egy Karib-tengeri nyaralás alkalmával vízbe fulladt férje halálát dolgozta fel.

Magyarul Tündéri Lonka– és Topaz-sorozatának darabjai jelentek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top