Szabadidő

Magyar lányok nyerték az ifjúsági darts-Eb-t

Újabb óriási magyar sikerről számolhatunk be, ugyanis a döntőben az angolok legyőzésével a mi lányaink nyerték Budapesten az ifjúsági Európa-bajnokságot dartsban. Azért ez nem semmi!

Újabb csodás magyar sikerről számolhatunk be. Czipó Vivien és Neumajer Kitti párosa aranyérmet nyert a Budapesten megrendezett ifjúsági darts-Európa-bajnokságon. A magyar lányok győzelmükkel megvédték címüket, hiszen a tavalyi dániai kontinensviadalon sem találtak már legyőzőre.

A 18 éven aluliak versenyében 17 ország 92 indulója vett részt. A magyar páros csoportja harmadik helyén jutott a legjobb nyolcba, ahol előbb dánokat verték 3-1-re, majd az elődöntőben a verseny addigi legjobb teljesítményét nyújtó németeket 3-2-re győzték le. A sportág őshazájából, Angliából érkezett Ashton–Greaves-páros elleni budapesti döntő végig nagy csatát hozott, és végül 4-3-ra nyertek a mieink.

A darts hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az utóbbi három évben kilencszázról ezer-kétszázra emelkedett a regisztrált versenyzők száma.

Az Európa-bajnokok: Czipó Vivien és Neumajer Kitti
Az Európa-bajnokok: Czipó Vivien és Neumajer Kitti

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top