Szabadidő

VOLT Fesztivál: durva allergiát okozott a karszalag

Durva allergiás kiütéseket, piros foltokat okozott a VOLT Fesztivál egynapos belépő karszalagja. Akadtak, akiknél a hólyagok két héttel később jelentek meg. A fesztivál szervezői megígérték, kivizsgálják az esetet.

Piros, hólyagos foltokat okozott a fesztiválozók karján az egynapos belépőt igazoló karszalag a VOLT Fesztiválon. Annak ellenére, hogy a karszalagot a fesztivált követően azonnal levették a résztvevők, néhány nappal később durva allergiás foltok jelentek meg a karjukon.

Kiss Eszter a TV2 Tények műsorában mesélte, hogy aznap nagyon eláztak, karjukon már másnap megjelentek a piros foltok, neki pedig két héttel később durva hólyagok is megjelentek a karján. De nem egyedül ő tapasztalta a szokatlan égő, viszkető kiütéseket, amelyeken ráadásul semmilyen gyógyír nem segített. A VOLT Fesztivál közösségi oldalára sokan írtak felháborodottan.

A bőrgyógyász szerint az ilyen szalagokból mérgező festék, formaldehid és különböző tartósítóanyagok oldódhatnak ki, melyek erősen irritálhatják a bőrfelületet.

A panaszokat követően a VOLT Fesztivál szervezői felvették a kapcsolatot a karszalagot gyártó céggel, mert mindenképpen szeretnék kivizsgálni az ügyet. Kérik a résztvevőket is, aki hasonló bőrkiütést tapasztalt a karján, a megadott e-mailen jelezze a problémát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top