Szabadidő

10 dal Somló Tamástól, amit rongyosra hallgattunk

"S én meg csak nézem, hogy tűnik el minden, mi valaha lényeges volt..." – 10 emlékezetes dallal búcsúzunk Somló Tamástól.

Rengeteg bakelitlemezünk és kazettánk volt otthon, anyukám imádja a zenét, és amikor elég nagyok lettünk, emlékszem, három előadó albumát tette elénk:

  • LGT
  • Illés
  • Queen

Szerettem, dúdoltam őket, de kamaszként még nem értettem, hogy miért olyan fontosak ezek az előadók, ezek a dalok. Aztán felnőttem, és mint olyan sokan másoknak, nekem is elkezdtek jelenteni valamit a dalszövegek. Emlékszem, amikor újságíróként először találkoztam Somló Tamással. Abban az időszakban, amikor minden rendezvény tele volt celebekkel, VV/BB-hősökkel, amikor évente két tehetségkutatót tartottak. Az adott rendezvény miatta volt más. Mert ő zenész volt, művész volt, előadó volt. Nem celeb. Somló Tamás a régi (és jó) értelemben vett híresség volt. Július 19-én Somló Tamás meghalt, de slágereit itt hagyta nekünk, és ha bakeliten már nem is tudjuk megmutatni a mai gyerekeknek, a YouTube-on még meghallgathatjuk..

AZ LGT-korszak

A Kicsi, a Nagy, az Artúr és az Indián

Egy elfelejtett szó

Embertelen dal

Holnap

Álomarcú lány

Szólóban

Olyan szépek voltunk

Indulni kell!

Léghajó

Gondolsz-e rám?

Találj rám!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top