Szabadidő

Pokémon-vadászokat vett őrizetbe a rendőrség

Tilos a pokémonos játékok játszása a hithű muszlimok számára Szaúd-Arábiában, ahol egyébként legálisan nem is lehet letölteni az alkalmazást.

Őrizetbe vettek Szaúd-Arábiában három, pokémonra vadászó fiatalt az ország déli részén található dzsaszáni repülőtér parkolójában, mert felvételeket készítettek a létesítményről – jelentette szerdán az al-Muvatín szaúdi híroldal.  A Pokémon Go nevű, kiterjesztett valóságon alapuló okostelefonos játékot játszó fiatalokat átadták a nyomozóknak. Egyelőre nem tudni, milyen büntetés vár rájuk.

Pokémon-vadászokat vett őrizetbe a rendőrség

Szaúd-Arábia legfelsőbb vallási hivatala megerősítette, hogy egy 2001-es rendelet (fatva) értelmében tilos a pokémonos játékok használata a hithű muszlimok számára. A jogi kérdésekkel foglalkozó állandó bizottság véleménye szerint a Pokémon egyfajta szerencsejáték, amelyet az iszlám vallás szigorúan tilt.

Az új Pokémon Go ebből a szempontból pontosan ugyanolyan, mint a régi – nyomatékosította Sejk Száleh al-Fauszan helyi jogtudós.

A Pokémon Go Szaúd-Arábiában hivatalosan nem elérhető, ennek ellenére sokaknak mégis sikerült letölteniük. Több Pokémon Go-játékos került már életveszélybe világszerte az utcákon figyelmetlenség miatt. Számtalan ország jelezte, hogy nem örül túlságosan az új alkalmazásnak.

További cikkek a Pokémon Góról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top