Szabadidő

Imádni valóan édesek a Veszprémi Állatkert csöppnyi hiúzai

Nagyon cukik a Veszprémi Állatkert kis hiúzai. És épp úgy viselkednek, mint a kismacskák. Nyilván nem véletlenül. Máris megölelgetnénk mindhármat, annyira édesek.

A Veszprémi Állatkert kárpátihiúz-párja három kölyöknek adott életet május 30-án. A hiúzmama nagy gonddal és odafigyeléssel gondozza a kicsiket. A kis hiúzok egyéves korukban válnak önállóvá, egészen addig anyjuk vigyáz rájuk.

A kárpáti hiúz egyébiránt Európa legnagyobb macskaféléje, ám egyre kevesebb él belőlük természetesen élőhelyükön. Magyarországon az utóbbi években az Északi-középhegység területén találtak olyan nyomokat, melyek bizonyítják, ez ritka és gyönyörű állat ismét megtalálható hazánkban vadon is. Az ember közelségét kerüli, éjszakai életmódot folytat, és kiváló érzékszervei segítségével ügyesen vadászik.

A Veszprémi Állatkert imádni valóan aranyos és játékos hiúzkölykei szépen cseperednek, és meg is lehet őket nézni a fejes-völgyi területen található kifutójukban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top