Szabadidő

Rejtélyes struccok tartanak rettegésben egy skót falut

Egy Glasgow-hoz közeli faluban egy egész strucc-család szabadult el. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy az állatok rendkívül veszélyesek lehetnek, ezért a lakóknak azt tanácsolják, hogy ne közelítsék meg őket.

A brit Guardian értesülései szerint a Glasgow-tól délnyugati irányban található Patna nevű faluban elszabadult állatok egy családot alkotnak, ráadásul az egyik tojó körül fiókákat is láttak korábban, ezért különösen veszélyes lehet az emberre nézve.

A skót SPCA állatvédő szervezet képviselője rejtélynek nevezte, hogy a madarak honnan kerülhettek elő, ugyanis a környéken élők közül senki sem jelentette, hogy háziasított struccai lennének, sem azt, hogy a madarai eltűntek volna.

A strucc csípése, rúgása életveszélyes is lehet (képünk illusztráció). (Fotó: Tumblr)
A strucc csípése, rúgása életveszélyes is lehet (képünk illusztráció). (Fotó: Tumblr)

“Nem tudjuk, honnan jöttek, ráadásul úgy tudjuk, fiatalabb egyedek is vannak a csoportban – mondta Alistair Hill állatvédő. – Bárki, aki a közelben tartózkodik, és meglátja a struccokat, azonnal hívjon minket.”

Hill felhívta a lakosság figyelmét, hogy senki se közelítsen az állatok, különösen pedig a fiókák felé, mivel a struccok nagyon agresszívan védelmezik a fiókáikat. Egy kifejlett strucc rúgása vagy csípése súlyos sérüléseket tud okozni egy embernek. Egy kifejlett példány emellett akár az óránkénti 70 kilométeres sebességet is el tudja érni futás közben.

További cikkek futómadarakról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top