Szabadidő

Magyar kötélugró lányok sikere a portugál világkupán

Újabb csodás magyar sikerről számolhatunk be. A szombathelyi kötélugró lányok két bronzérmet is nyertek a portugáliai világkupán. Szívből gratulálunk a magyar csapatnak.

A szombathelyi Kötélugró Klub négy versenyzője indult a World Jump Rope Federation világkupáján Portugáliában. A Braga városában megrendezett versenyen 25 ország 665 indulója több kategóriában és korosztályban, csapatban és egyéniben mutatta be látványos versenyszámát.

A szombathelyi ugrálóköteles lányok elsősorban a csapatversenyre koncentráltak, de az egyéni számokban is megmutatták tudásukat a világkupán. Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványai csodás eredményt értek el a rangos versenyen. Az U-14-esek összetett versenyének 42 fős mezőnyében Varga Flóra, épp csak lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyen végzett, míg az U-16-osok 72 indulója közül Simon Tira szintén negyedik lett. A részfeladatok között Komlósi Kata gyakorlata negyedik, míg Nagy Lola ötödik helyet szerzett.

A szombathelyi lányokat az egy- és kétköteles összetett versenyben csak a két amerikai csapat tudta megelőzni, így óriási magyar sikert elérve harmadik helyen végeztek, bronzérmet nyertek. És ezzel még nem ért véget a verseny, hiszen a lányok a felnőttekkel igencsak megtűzdelt mezőnyben a kétköteles számban, káprázatos és hibátlanul bemutatott szabadon választott gyakorlatukkal ismételten a harmadik helyet szerezték meg.

A magyar csapat: Simon Tira, Nagy Lola, Varga Flóra és lent Komlósi Kata (fotó: Czika László)
A magyar csapat: Simon Tira, Nagy Lola, Varga Flóra és lent Komlósi Kata (fotó: Czika László)

Nézd meg a szombathelyi kötélugró lányok korábbi elképesztő videóját

(Vaol)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top