Szabadidő

Így kukkol a Nyíregyházi Állatpark gorillája

Annyira jó fej a Nyíregyházi Állatpark gorillája, amint épp az egyik ágon ülve kukkol. Hogy mit vizslat ennyire elmélyülten, azt nem tudjuk. Mindenesetre az állatkert dolgozói különleges pillanatokat kaptak lencsevégre. Nézd meg a cuki fotókat.

A Nyíregyházi Állatpark Tarzan ösvényén sétával bepillanthatsz Afrika egyik legjellegzetesebb emberszabású állata, a gorilla mindennapjaiba. Sokan gondolják, megjelenésük és hatalmas erejük alapján, hogy a gorillák félelmetes ragadozók, pedig náluk jámborabb emberszabásúakat nemigen találni.

Ezek a szelíd óriások növényekkel, gyümölcsökkel táplálkoznak, és az ivarérett hímek is csupán akkor váltanak agresszív viselkedésre, ha családjukat védik ragadozóktól vagy a vadászoktól.

Nézd meg, ahogyan a sóstói állatkert 180 kilós óriása a fák között kukkol. Annyira helyes, hogy kedvünk lenne máris Nyíregyházára utazni, és élőben is megnézni ezt a cuki hatalmas gorillát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top