Szabadidő

Nemzeti Vágta 2016: Kun Ferenc, Füzér lovasa a győztes

Megvan a 2016-os Nemzeti Vágta legjobb, leggyorsabb lovasa! A Füzérről érkezett Kun Ferenc Colonia Victoria nevű lova nyergében végzett az élen, és lett a 2016 leggyorsabb lovasa címet kiérdemlő versenyző.

A 9. Nemzeti Vágta döntőjében Füzér, Csemő, Szentkirály, Tata és Baja lovasa futott. A szintén döntős Németh János, Baja lovasa, kétszeres bajnok az első körben leesett lováról, My Boy Mennydörgés egyedül futott be a célba. A 2016-os Nemzeti Vágta versenyt végül Füzér lovasa, Kun Ferenc nyerte Colonia Victoria nevű lovával. 

A 2016 leggyorsabb lovasa címet elnyerő füzéri versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Colonia Victoria hátára győzelmi takarót terítettek.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A győztes Kun Ferenc  – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A döntőben másodikként befutó Petrik Tamás, Csemő lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Csiki Árpád, Szentkirály versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős 300-300 ezer forintot vihetett haza.

A 2016-os Nemzetközi Futam győztese: a Szlovén Köztársaság képviseletében Teodor Kolarić, aki Gazal XIX-6 nevű lovával versenyzett. Másodikként Csehország, harmadikként Katar lovasa futott be. A negyedik, ötödik és hatodik helyen Szlovákia, Szerbia és Oroszország lovasa végzett. Összesen 11 ország, a döntőbe jutottakon kívül az Egyesült Államok, Románia, Franciaország, Mongólia és Magyarország lovasa versenyzett a nemzetközi futamon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top