Szabadidő

Volt-nincs: összedőlt Marokkó ikonikus természeti csodája

Felfoghatatlan dolog történt pénteken délután a marokkói csodaszép Legzira tengerparton. Egyszerűen leomlott és így eltűnt az ország természeti csodája. Volt, és most már soha nincs többé...

Marokkó legismertebb természeti csodájában a Lagzira tengerparton gyönyörködhettünk. Péntek délutánig. A káprázatosan szép, hatalmas vörös terméskőből kialakult sziklaboltívek egyike ugyanis az elmúlt hétvégén egyszerűen összedőlt.

Legzirát Földünk egyik legszebb tengerpartjának tartották, nem véletlenül. Számtalan ámulatba ejtő fotó készült a naplementében ragyogó sziklaboltívekről. A természeti formát a tenger hullámai alakították hosszú évezredek óta. És ugyanígy a tenger a felelős azért, hogy most eltűnt a föld felszínéről.

Az első repedéseket már márciusban felfedezték ezen a sziklán. A másik boltív egyelőre áll a Legzira Beach-en, remélhetően abban még gyönyörködhetünk egy ideig.

Ennyi maradt a Legzira tengerpart egyik sziklaboltívéből

Összedőlt Marokkó káprázatos természeti csodája
Összedőlt Marokkó káprázatos természeti csodája

És ilyen volt Marokkó természeti csodája

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top