Szabadidő

Mérgező állatok lepték el a thaiföldi strandokat

Három népszerű strandot is be kellett zárni a mérgező állatok megjelenése miatt a közkedvelt thaiföldi szigeten, Phuketen.

Közkedvelt strandokat zártak be a thaiföldi Phuket szigetén medúzákhoz hasonló, mérgező állatkák inváziója miatt. A Szirinart nemzeti park igazgatósága a portugál gálya néven ismert hidraállatok megjelenése miatt kényszerült a szigorú lépésre.

Ezeket a hidrákat gyakran tévesztik össze medúzákkal. A gályák fogófonalai akár harminc méteresre is megnőnek, és érintésük veszélyes, mert a bennük lévő méreg fájdalmat és gyulladást okoz, a legyengült szervezetű embereknél légzési nehézségeket okozhat, de még szívleállás is bekövetkezhet.

Korábban a helyi média arról adott hírt, hogy a nem kevésbé veszélyes kockamedúzák jelentek meg Phuket partjainál. A sziget az egyik legkedveltebb üdülőhely a Thaiföldre látogató turisták körében. Az évnek ebben az időszakában, amikor a szokásosnál is erősebb a tenger hullámzása, gyakran fordulnak elő az áramlatokkal sodródó hidraállatok vagy veszélyes medúzák ezen a területen.

A gyönyörű thaiföldi sziget strandjait mérgező állatok lepték el

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top