Szabadidő

A stúdió, ahol 10 évig éltek a Jóbarátok – a Warner Bros túráján jártunk

Bár a Vészhelyzet a történet szerint Chicagóban játszódott, a sorozatot Kaliforniában forgatták. És amíg az épület egyik része kórházként szolgált a Vészhelyzetnek, addig a másik bejárata már repülőtér volt egy újabb produkciónak. A Szívek szállodája egy Stars Hollow nevű kisvárosban játszódik, ám ugyanez a "díszletváros" látható Rosewood néven a Hazug csajok társaságában. De mégis mit keres Rosewoodban a Jóbarátokból ismert Geller család otthona? Nos, mindegyik produkciót a Warner Bros gigantikus kaliforniai stúdiójában készítik. Én pedig megnéztem magamnak.

A Los Angeles-i állatkert és a Griffith park szomszédságában megtalálható Burbank ad otthont milliónyi stúdiónak, ahol csilliárd népszerű sorozatot és filmet forgattak. Itt tanyázik a Disney, a Warner Bros, az ABC, a Free Form, a Marvel, a Nickeloden, az NBC, a Cartoon Network, az Universal… Néhány napos Los Angeles-i utazásom alatt a munkám mellett egy szabad délutánom volt, így a szállásomhoz legközelebbi Warner Bros stúdió túráját választottam.

Akinek lehetősége lesz ide eljutni, az semmiképpen ne celebvadászatként fogja fel a túrát, mert ez nem arról szól. Viszont, ha sorozatfüggő és filmőrült vagy, aki emlékszik a díszletekre, és alig várja, hogy belépjen egy forgatási helyszínre, akkor ez lesz számodra a mennyország.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top