Szabadidő

Ez az idei év legjobb első prózakötete

Ebben az évben is átadták a legjobb első kötetes prózaírónak járó Margó-díjat. Idén a kitüntetést Milbacher Róbert nyerte el Szűz Mária jegyese című könyvéért.

Milbacher Róbert Szűz Mária jegyese című könyvét ítélték idén a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, amit a szerző az őszi Margó-fesztivál záróestjén vehetett át. A könyv egy meg nem nevezett magyar falu történeteit gyűjtötte össze: feljegyzések tanúsítanak mindent, amit szereplője látott vagy hallott a környéken.

A díjra idén összesen huszonegy kötetet neveztek, a legjobb három közé Molnár T. Eszter (Stand up!) és Makai Máté (Koriolán dala) műveit választotta a szakmai zsűri.

A fesztiválon kiosztották a fővárosi önkormányzat különdíját is, amit idén Morsányi Bernadett A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek című kötetéért. A könyv egy egyedülálló bölcsész anya korántsem unalmas életét mutatja be.

A következő Margó Irodalmi Fesztivált 2017 nyarán rendezik meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top