Szabadidő

Kevesebb mint 5 mp a Rubik-kocka új világrekordja

Egészen döbbenetes, de egy holland srác kevesebb mint 5 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát. Földi halandók ennyi idő alatt meg sem nézik az oldalakat, ő pedig villámsebességgel oldotta meg a feladványt. Nézd meg a videót, úgysem hiszel a szemednek.

Egészen döbbenetes és bámulatos, ahogyan ez a fiatal holland srác, Mats Valk kevesebb, mint 5 másodperc alatt kirakja a sokaknak megfejthetetlen feladványt rejtő Rubik-kockát. A világverseny szabálya szerint a versenyzők 10 másodpercig nézhetik a kockát, körbeforgathatják, fejben kitalálhatják az optimális kirakást.

Aztán bámulatosan gyorsan pörgetve az oldalakat, a felkészülési idő felénél is kevesebb, mindössze 4,74 másodperc alatt teljesítette Mats a feladatot, amellyel új világrekordot állított fel. És még csak nem is kicsit verte meg a korábbi csúcstartót, pedig már az az 5,25 másodperc is megdönthetetlennek tűnt. Hová lehet még ezt a rekordot faragni?

Mats Valk azért csöppet sem kispályás Rubik-kocka versenyző. A mindössze 20 éves srác a mostani megmérettetésre világbajnoki harmadik helyezettként érkezett, de 2013-ban és 2015-ben már a második helyen is végzett. Szóval, érett számára a dicsőség.

Elképesztő az új Rubik-kocka világrekord

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top