Szabadidő

Kiderült, hogy a disznók is lehetnek pesszimisták

Ha van állat, aki megérti, mennyire borúsan látod az életet, akkor az a disznó – kiderült ugyanis, hogy ugyanúgy lehetnek optimisták és pesszimisták, mint mi.

Úgy tűnik, vannak malacok, akik rózsaszínben látják az életek, és vannak disznók, akik született pesszimisták. Bár az általános disznósorsot elképzelve mi a helyünkben inkább az utóbbi nézőpontot képviselnénk.

Kiderült, hogy a disznók is lehetnek pesszimisták 

A Lincoln Egyetem nagyon fontos kutatása 36 sertés részvételével készült, és az alábbi módon zajlott: először egy tányér finom édességet raktak ki a malacok számára, míg a következő tányérban kávébab volt, amit elvileg szívből gyűlölnek. Volt még egy harmadik tál is, amiben vagy édesség volt, vagy kávé, véletlenszerűen.

A tapasztalatok azt mutatták, hogy egyes disznók a kávébabos csalódás után is megnézték a harmadik tálat, gondolván, hátha abban majd valami jobb lesz, míg más malacok a kávés szemétkedés után feladták az egészet, mert minek is próbálkoznának újra, ha minden pocsék az életben.

Nem meglepő módon az állatok szemléletmódját az is befolyásolja, hogy milyen körülmények között élnek: a szűk, rossz körülmények közt tartott disznók gyakrabban pesszimisták, a széles karámokban élő malacok inkább optimisták.

Disznókat még sosem éreztünk ennyire közel magunkhoz!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top