Szabadidő

Mit csinálsz a munka utáni első szabad órádban? A sikered múlhat rajta

Csupán egy óra, ami a munkaidő végét követi, mégis nagyon sok múlhat rajta. Szóval ne lébecolj, töltsd hasznosan!

Végre vége a munkának, és te csak arra vágysz, hogy legalább néhány óráig ne kelljen nézned a kollégáid fejét, ne kelljen véreres szemekkel meredned a monitorra, ne kelljen reszkető kézzel a főnök irodájába nyitnod. Munka után csak arra vágysz, hogy leülj egy padra, és saját nyomorúságodban dagonyázva, zombiként meredj magad elé néhány órán keresztül. De ezt inkább ne csináld.

Mit csinálsz a munka utáni első szabad órádban? A sikered múlhat rajta. 

Ugyanis az, hogy hogyan töltjük a munka utáni első egy órát, nagyon is fontos lehet életünk sikeressége szempontjából. Szóval ha a kínzó munkaóráknak vége, próbálj meg produktív lenni. Tudjuk, az egész napos meló után ez nem könnyű feladat, de hidd el, ha ráveszed magad, akkor nemcsak sokat fejlődhetsz, de még a közérzeted is javulhat.

Jó ötlet például, ha munka után olvasunk – tényleg bármit, a tudományos művektől a közepes krimikig. Napi egy óra olvasással heti egy könyvet elfogyaszthatunk, az pedig elképesztően stimuláló.

Ez az időszak ugyanúgy jó lehet a saját projektek elindítására. Próbáljunk ezekre ne munkaként, hanem szenvedélyként gondolni, még akkor is, ha esetleg köze van az állásunkhoz. Saját ötletek, önkénteskedés, kreatív szárnypróbálgatások – bármi lehet, ami boldoggá tesz minket.

Végül pedig használjuk ezt az időt a networkingre, a fontos kapcsolatok kialakítására, amik még jól jöhetnek nekünk a későbbiekben. Ez lehet egy egyszerű kávézás olyan emberrel, aki később segíthet minket céljaink elérésében, vagy egy egyszerű látogatás a galériába, ahol amúgy szívesen kiállítanánk…

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top