Szabadidő

Léceket fel, vigyázz, kész, rajt! Alsó-Ausztria családi és sportos síterületei örömmel várnak!

A családi pályától a világkupa versenyig, a snow-parktól a vezetett sítúráig: Alsó-Ausztria ugyan nem tartozik Ausztria legnagyobb télisport-régiói közé, de egészen bizonyosan az egyik legkellemesebb és leginkább családbarát terület. Számos okot lehet felsorolni, miért is gyertek Alsó-Ausztriába síelni: az ár-érték arány stimmel, a pályákon nincsenek tömegek, és a távolságok sem áthidalhatatlanok.

A családok és a kezdők itt jól érzik magukat

Alsó-Ausztria síterületein jó 90 kilométernyi kék jelzésű pálya áll a gyerekek és a kezdők rendelkezésére. A síterületek közül kiváltképp St. Corona am Wechsel a gyerekek kedvelt terepe. A családok vendéglátására pedig Annaberg, Mönichkirchen-Mariensee és Lackenhof am Ötscher specializálódott. Természetesen mindegyik síterület rendelkezik síiskolával és jól képzett (részben magyar) síoktatókkal is.

Fotó: Doris Schwarz

Fotó: Doris Schwarz

Puchberg am Schneeberg síterületén 2016. december 1-én nyílt egy új, hótól független attrakció a gyermekek számára, mégpedig a “Wunderwiese”, ami nem más, mint egy 5000 m2 területű műanyag pálya. Vagyis a hagyományos pályák mellett lehetővé teszi a szánkózást és a síelést bármilyen időjárás esetén – még akkor is, ha nincs hó. A Schneeberg megfelelő viszonyok mellett kedvelt a túrasízők körében is. Helyismerettel rendelkező vezetővel ajánlott meghódítani a hegyet.

Fotó: Wein Franz

Fotó: Wein Franz

Kalandos téli szünidő az egész család számára

Az idei téli szezonban a “Csak lesel! – Téli kalandszünet” elnevezésű, nagy sikernek örvendő program húsz kiválasztott vendéglátója egyedi gyermekprogramokkal várja a legkisebbeket. Jeges vízesések megtekintése, éjszakai fáklyás kirándulás, vagy éppen állatetetés közül lehet választani. De kekszet is sütögethettek, ha éppen ahhoz van kedvetek. Az biztos, hogy egy gyerek sem fog unatkozni a sípályán kívül sem.

 

A pálya bajnokainak, freeridereknek és sítúrázóknak

Göstling an der Ybbsben, a Hochkaron található Alsó-Ausztria legmagasabb és leghóbiztosabb sícentruma, ami változatos pályáival a carving és a freeride szerelmeseinek szívét is megdobogtatja. A szomszédos Lackenhof am Ötscher egy kedves és hóbiztos hegyi falu 19 kilométernyi pályával, mely a nehézségi fokozatok teljes skáláját nyújtja. A síbérlet mindkét területre érvényes.

Fotó: Martin Fülöp

Fotó: Martin Fülöp

A Gemeindealpe Mitterbachon, a mariazelli kisvasút mentén fekvő hegyen, elsősorban a sportos síelők élhetik át a változatos, színtiszta havas élményeket, remek kilátással az Erlaufseere. Itt található Alsó-Ausztria legmeredekebb természetes freeride-pályája is. Az itt vásárolt síbérlet Annaberg sípályáira is érvényes.

Fotó: Alex Kaiser

Fotó: Alex Kaiser

Zauberberg Semmering

A síterület a világkupa szintű versenypályától a keleti lejtő freeride zónáján át az ideális családi pályáig minden nehézségi fokozatot felvonultat. Egyedülálló a három kilométer hosszú szánkópálya is, valamint a 18:00-kor kezdődő éjszakai síelés hüttevarázslattal.

Fotó: Michael Liebert

Fotó: Michael Liebert

Reichenau an der Rax – Raxalpe

A felújítási munkálatok befejeztével a Rax-kötélpálya ismét várja vendégeit. A felújított felvonó 1545 méteres tengerszint feletti magasságba repíti fel a látogatókat, ahol a tömegturizmustól távol, a természettel összhangban tehetik meg első havas lépéseiket, akár hótalppal is. A felmelegedésre a Raxalpen-Berggasthof a legmegfelelőbb hely.

 

Azok számára, akik nem a sípályákon keresik a téli kikapcsolódást, szintén van ötletünk, hogy ne maradjanak élmények nélkül. Honlapunkon összegyűjtöttük a legszebb téli túraútvonalakat és szánkópályákat is.

 

További információk: www.also-ausztria.info/tel

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top