Szabadidő

Rengeteg depressziós pilóta vezet repülőt

Egy friss felmérés szerint százával repkedhetnek a levegőben a depressziós pilóták, akiknek néha öngyilkos gondolataik is vannak.

Nem fest jó képet a pilótákról a Harward Egyetem legújabb felmérése, miszerint a megkérdezett pilóták tizenkét százaléka depressziósan vezeti az utasszállító gépét, és többüknek voltak már kifejezetten öngyilkos gondolatai repülés közben. A Harward kutatói ausztrál, amerikai, kanadai, európai, ázsiai és afrikai pilótákkal töltettek ki egy olyan tesztet, ami alkalmas a depresszió tüneteinek kimutatására.

A tesztet ötven ország 1837 pilótája töltötte ki teljesen, noha 3485 pilótának küldték ki. A kutatók szerint baj van a pilóták mentális egészségét monitorozó rendszerrel, mert az teljes mértékben önbevalláson alapul. Most, ha egy pilóta őszintén beszámol depressziójáról és segítséget kér, az állásával játszik. Sokan ezért nem jelentik be, ha depressziós tüneteik vannak.

A Harward Egyetem azután indította a felmérést, hogy a Germanwings egyik másodpilótája öngyilkossági szándékkal nekivezette a repülőgépet az Alpok egyik hegyoldalának, halálba rántva ezzel 149 másik embert. 

cbsnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top