Szabadidő

Kedves séfek, a Cézár-salátába nem kell trappistát tenni!

Miért olyan nehéz megtanulni, hogy mi kerüljön bele a Cézár-salátába? Aki pedig ezt választja, legyen tisztába azzal, hogy ez nem egy "pakolj bele mindent" saláta! Ebbe nem kell paradicsom, főtt tojás és alapból csirke sem (az opcionális). Rakjunk rendet a fejekben!

Néhány hete az egyik önkiszolgáló (értsd: irodai dolgozókat ebédeltető) étteremben kivettem a szokásos Cézár-salátát a hűtőből. Amikor azonban a klaviatúrám felett megpróbáltam megenni, rájöttem, hogy öntet helyett tejfölt (!), parmezán helyett trappistát (!) pakolt bele a séf. Azóta néhányszor még ránéztem a menzán, és mindig ezt láttam benne, sőt a görög salátát is utolérte a trappista-átok. 

Tegyük tisztába a dolgokat: a Cézár-salátába NEM kell:

  • paradicsom
  • tejföl
  • trappista
  • uborka

Az eredeti recept szerint a Cézár-saláta hozzávalói:

  • 3-4 csipet só
  • 2 tk olajban eltett szardella
  • 2 tk dijoni mustár
  • 1 szelet kenyér
  • 80 g reszelt parmezán
  • 1,6 dl olívaolaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej római saláta
Kedves séfek, a Cézár-salátába nem kell trappistát tenni!

És ha az eredeti Cézár-saláta-receptet követjük, akkor sem csirkét, sem halat nem rakunk bele. Ezeket már tonhalas vagy csirkés Cézár-salátának hívjuk.

De trappistát, vagy inkább annak nevezett sajtkészítményt egyáltalán nem pakolunk bele, és a tejfölt is a rakott krumplira öntjük, nem a salátára. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top