Szabadidő

Beszínezte a cékla a Holt-Kőröst

Durván elszíneződött a Harangzugi egyes belvízfőcsatorna vize. Mint később a vízügyi hatóságok vizsgálatából kiderült, a vízbe céklalevet engedtek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei vizsgálódtak a Harangzugi egyes belvízfőcsatorna Mezőhék és Mesterszállás közötti szakaszán történt szokatlan elszíneződés miatt. A helyszínen vett minták alapján kiderült, a közelben működő zöldségfeldolgozóból ered a vizet durván megszínező mosóvíz. Az üzemben ugyanis éppen céklát dolgoznak fel.

A történtek miatt a Kötivízig másodfokú vízminőség-védelmi készültséget rendelt el. A helyszíni mérések és a laboratóriumi vizsgálatok igazolták, a Harangzugi Holt-Kőrös élővilágát, halállományát a céklából eredő szennyezés nem veszélyeztette, köszönhetően elsősorban a hígításnak és a téli hőmérsékleti viszonyoknak – tudta meg a Szoljon.hu.

A Harangzugi Holt-Kőröst színezte meg a cékla

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top