Szabadidő

A Dal 2017: újabb versenyzőt zártak ki

Nem indul egykönnyen A Dal 2017 műsorfolyama. Még csak néhány napja, hogy a Jetlag kilépett a legjobb harminc versenyző mezőnyéből, szabályszegés miatt újabb kizárás történt. És ki marad a végén?

A Dal 2017 pályázati feltételei szerint olyan dalokkal pályázhattak a szerzők és az előadók az idei versenyre, amelyek 2016. szeptember 1-je előtt semmilyen nyílt fórumon nem hangzottak el. Szabyest, azaz Szabó Szabolcs Achilles Szerelem kell című dalával megszegte a pályázat ezen feltételét, ugyanis a nótát a jelzett határidő előtt már játszották nyilvánosan. Szabyest így nem vehet részt a dalválasztó show-műsorban, az előadót a versenyből kizárták.

A Dal 2017 verseny során a korábbi évekhez hasonlóan harminc dal hangzik el a három elődöntő során. A középdöntőbe tizennyolcan juthatnak tovább, ahol pedig két adásnapon választják ki a legjobb nyolc dalt. A döntőben pedig azt is megtudhatjuk, melyik dal képviseli majd hazánkat a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Szabyest kiesésével a sorban következő előadó, az X-Faktorból megismert Rocktenors kapott lehetőséget. Ősz című szerzeményüket előadhatják A Dal 2017 színpadán. A műsor első adását a Duna Televízió január 14-én 19:30-kor sugározza – olvasható A Dal 2017 hivatalos oldalán.

A kizárást követően a Rocktenors léphet A Dal 2017 színpadára

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top