Szabadidő

Feladták az otthonukat, hogy gondoskodhassanak 10 tigrisükről

A dél-afrikai család közel tíz éve nevel bántalmazott nagymacskákat: 10 tigrisről és 6 oroszlánról gondoskodnak, két éve pedig még az otthonukat is feladták, hogy etetni tudják őket.

“Ha eladnánk a cicáinkat, az értük kapott pénzből pillanatok alatt talpra tudnánk állni” – nyilatkozta a Daily Mail című brit lapnak Rosa Fernandes, annak a háromtagú dél-afrikai, állatvédő családnak a feje, akik közel tíz éve arra tették fel az életüket, hogy bántalmazott, megkínzott és elárvult nagymacskákat mentenek meg.

Feladták az otthonukat, hogy gondoskodhassanak 10 tigrisükről

Rosa és két felnőtt fia már összesen 16 nagymacskáról, 10 tigrisről és 6 oroszlánról gondoskodik, akikről semmi pénzért nem válnának meg. Jól példázza ezt az is, hogy mikor 2015-ben néhány rossz befektetés miatt elveszítették hatalmas házukat, a hozzá tartozó birtokkal együtt, nem váltak meg egy ragadozótól sem azért, hogy mentsék magukat.

A család ehelyett minden holmijával egy lakóautóba költözött és jelenleg a Krugersdorphoz közeli bozótosban élnek, ahol védenceiknek külön kifutót építettek. “Az első tigrist 2008-ban fogadtuk örökbe, még kölyök volt. Az anyja eltaszította magától, mert máshogy nézett ki, mint a testvérei” – meséli az 53 éves Rosa, majd hozzáteszi, ezt látva megegyeztek az anyatigris tulajdonosával, hogy örökbefogadhassák az állatot.

Feladták az otthonukat, hogy gondoskodhassanak 10 tigrisükről

Az első tigrist további nagymacskák követték: bántalmazott, megkínzott, megunt cirkuszi állatok, a falkából kitagadott magányos jószágok és biztos haláltól mentett kölykök. Többségükkel a család tagjai nagyon szoros kapcsolatot ápolnak: “Azok a cicák, akiket kölyökként vettünk magunkhoz, már-már családtagok. A fiaim kézből etetik, rendszeresen fésülik őket és birkóznak is velük.”

Képek forrása: Daniel Born
Képek forrása: Daniel Born

A fiúk elmondták, bár az elmúlt években szereztek néhány sebhelyet a nagymacskáktól, soha, semmiért nem adnák fel a róluk való gondoskodást. A család azt tervezi, hogy a befolyó adományokból egy új birtokot vásárolnak majd maguknak, ahol ők és védenceik is új életet kezdhetnek.

Olvass még többet elkötelezett állatmentőkről az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top