Szabadidő

Sevnicában már ünnepelnek Melania Trump új élete miatt

A szlovén település az új first lady szülővárosa, természetes, hogy hatalmas bulit rendeznek a beiktatásra. Lesz Melania-torta is.

Nem csak Washingtonban számít nagy eseménynek Donald Trump elnöki beiktatása, de Sevnicában is örömünnep lesz a hétvégén, mert a város szülötte, Melania lesz az Egyesült Állmok first lady-je.

Több mint száz vendéget várnak a beiktatás napján egy jótékonysági estre a Dolnisek étterembe, amelynek tulajdonosa, Mitja Dolnisek a sevnicai Rotary Club elnöke. A vendéglőben szlovén és amerikai ételeket szolgálnak majd fel, a meghívottak között lesz többek között Srecko Ocvirk polgármester és számos újságíró is. 
   
 A vendégek már délután gyülekeznek, és élőben követhetik az amerikai elnök beiktatását egy kivetítővásznon. Ez alkalomra pattogatott kukoricát és sevnicai szalámit kínálnak a szervezők. 
    
Egy olyan étteremről van szó, ahová szívesen jártak Melania szülei, Amalija és Viktor Knavs. A Knavs család fenntartotta ugyan családi házát Sevnicában, de ideje nagy részét már New Yorkban tölti. 

Sevnicában már ünnepelnek Melania Trump új élete miatt

A polgármester a Planet TV kereskedelmi csatornának azt mondta: bízik abban, hogy az új first lady jótékony hatással lesz Szlovénia, valamint a város turisztikai és egyéb kínálatára. Hozzátette, hogy azok a külföldi újságírók is megváltoztatták véleményüket, akik az amerikai kampány alatt készítettek riportokat a városról, amelyet úgy próbáltak meg bemutatni, mint valami kommunista hagyatékot, tönkrement iparral. Most viszont valóban érdeklődnek az itt élő emberek és a táj szépsége iránt – hangsúlyozta. 

    
A turisták számára is készül a város. Pénteken és a hétvégén idegenvezetők állnak rendelkezésére az odalátogatóknak. A közeli hegyen helyi márkákból és termékekből rendeznek vásárt. Szombaton tárlatvezetés lesz a közeli 12. századi kastélyban és egy új étterem is nyílik az alkalomra. Vasárnap szőlőfesztivált szerveznek a várhegy déli oldalán. A városban egyébként a választások óta kapható Melania Trump nevével fémjelzett palacsinta, pohárdesszert és méz is, ám a legnagyobb médiafigyelmet a Melania-torta kapta, amellyel egy helyi pékség rukkolt elő még tavaly.
    
A Ljubljanától mintegy 60 kilométerre keletre, a Száva folyó alsó völgyében fekvő Sevnica korábban az iparáról volt híres, ma egyre inkább bővül a turizmus. Az első írásos emlékek a helyről a 13. századból származnak. A települést akkor Liehtenwalde néven említik. A helység 1322-ben piaci jogot kapott, de csak 1952-ben nyilvánították városnak, mindössze 5000 lakossal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top