Szabadidő

Kamerával figyelik és bírságolják a korcsolyázókat

Megelégelte a szombathelyi közterület-felügyelet, hogy eddigi figyelmeztetéseikre fittyet hányva többen is csúszkálnak és korcsolyáznak a befagyott Csónakázótavon. Mostantól nincs pardon, hanem bírság van és kamerás megfigyelés.

Hiába figyelmeztette Szombathely lakosságát a Vas Megyei Katasztrófavédelem arra, hogy veszélyes és tilos a befagyott Csónakázótó jegén tartózkodni, a legtöbben elengedik a fülük mellett a tiltó szót és jégre lépnek, csúszkálnak és korcsolyáznak. A szombathelyi közterület-felügyelet munkatársainak a múlt hétvégén 18 esetben kellett felszólítani az embereket, hogy menjenek ki a partra – számol be a felháborító esetről a vaol.hu.

Eddig, és ne tovább!

A keserű tapasztalat levonása után a szombathelyi közterület-felügyelet munkatársai ezentúl öt- és ötvenezer forint közti helyszíni bírságot szabnak ki azokra, akik a befagyott szombathelyi Csónakázótó jegén tartózkodnak. Aki vitatja a jégen tartózkodást, azt pedig feljelentik, így már szabálysértési eljárásként megy tovább az ügy. A Csónakázótó be van kamerázva, a felvételeket pedig bizonyítékként használják fel a szabályszegők ellen.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top