Szabadidő

Zsiráfrekord a fővárosi állatkertben

Még két hónap sem telt el 2017-ből, a fővárosi állatkert máris egyedülálló rekordot tudhat magának. Még soha ennyi kis zsiráf nem született, mint az idén.

A fővárosi állatkertben 1868 óta tartanak és nevelnek zsiráfokat, de még sosem fordult elő, hogy egy naptári éven belül három zsiráfborjú jöjjön világra. Márpedig idén ez történt, és még csak februárt írunk.

Január elsején jött világra az első 2017-es kis zsiráf. A kis jövevényről néhány nappal később már azt is tudni lehetett, hogy kislány, és egy közönségszavazásnak köszönhetően a csodaszép Sauda lánynevet kapta.

Aztán újabb csodás hírnek örvendhettek a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Február 15-én ugyanis néhány óra eltéréssel újabb két kis zsiráf született az állatkertben. A január 1-jén született Sauda édesanyja az állatkert legidősebb anyazsiráfja, a 21 éves Santana, míg február 15-én előbb a 10 éves Ingrid, majd gyorsan utána a nála bő fél évvel fiatalabb Sandra is világra hozta a maga utódját.

A két kicsi nemét egyelőre nem tudják gondozóik, így még nevet sem kaphattak. Ugyanakkor már vígan futkosnak a többi zsiráf között, így már élőben is meg lehet őket nézni a fővárosi állatkertben.

Zsiráfrekord (is) született a fővárosi állatkertben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top