Szabadidő

Felháborodást hozott az OTP új mobilappja

Kisebb felháborodási hullám gyűrűzött végig a hazai OTP Bank ügyfelei között, miután a pénzintézet vasárnap frissítette az okostelefonokra szánt banki alkalmazását, ami megtagadja a belépést azoktól, akik feltört rendszerű készüléket használnak.

Vasárnap frissítette az OTP Bank Nyrt. a Smartbank névre hallgató mobilos applikációját, ami nem várt tiltakozási hullámot váltott ki az ügyfelek egy részéből. Az új alkalmazás, igazodva bankbiztonsági sztenderdekhez, ezentúl megtagadja a belépést attól, akinek a készülékén nem az eredeti operációs rendszer fut.

Az OTP az ügyfelek banki adatainak védelme érdekében vezette be az új rendszert, amivel a mobileszközök jelentette kockázatot igyekeztek minimalizálni. A bank tájékoztatása szerint “a bank alkalmazása már nem használható (egyénileg vagy gyárilag) módosított operációs rendszerű okostelefonokon”.

Egyénileg módosított készülék alatt a rootolt andoidos készülékeket és a jailbreakelt iPhone-okat érti a bank. A gyárilag módosított telefonok lehetnek például olyan kínai gyártók termékei, amelyek nem tiszta Androidot futtatnak, így nincs garantálva, hogy a személyes adatok, akár a felhasználó tudta nélkül, ne szivárognának ki a gyártóhoz.

Az OTP Bank az Index kérdésére elmondta, hogy 100 emberből 5-öt érint a korlátozás, számukra marad a webes OTP Direkt, ami mobilverzióban is elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top