nlc.hu
Szabadidő
Trio Mandili – poros kisfaluból lettek a folkfesztiválok legnagyobb sztárjai a grúz lányok

Trio Mandili – poros kisfaluból lettek a folkfesztiválok legnagyobb sztárjai a grúz lányok

A három fiatal hölgyből álló Trio Mandili nevű formáció, egyik pillanatról a másikra lett elképesztően népszerű. Ezt a YouTube-nak és a Facebooknak köszönhetik. A lányok egy aprócska kaukázusi faluban élnek, itt veszik fel klipjeiket is, a földúton és a patakparton. Egy modern tündérmesével találkozhattok, ha áprilisban ellátogattok a Kongresszusi Központba a Trio Mandili koncertjére.

,A “mese” egy átlagos napon kezdődött, amikor is a három barátnő, Tatuli, Tamara és Irina sétáltak a falujukban a poros földúton, és jókedvükben énekelni kezdtek. Tatuli a telefonjával fel is vette egyik kedvenc és sokszor énekelt, azóta világslágerré vált Apareka című dalukat, amit aztán feltöltött az Youtube-ra.

A videó fenekestül felforgatta a lányok életét, hiszen a dal két héten belül többmilliós nézettséget ért el.

A Trio Mandili híre eljutott a világ legkülönbözőbb pontjaira, és a lányok napok alatt hatalmas rajongótábora tettek szert, ami azóta is növekszik. A nevüket (Mandili) egy grúz fejkendőfajtáról választották, amelyet a nők nagy gyakorisággal viselnek. A tradíciónak megfelelően ezt a kendőt a földre dobják, ha két vitázó férfi között békét akarnak teremteni.

Ezekben a videókban nem kapsz milliós ruhákban vonagló szupersztárokat, agyonsminkelt dívákat és méregdrága kocsikban feszítő pasikat. A lányok egyetlen kamerával, fejükön kendővel vagy sapkában, a falujukban veszik fel a dalokat, amik rendre milliós nézettséget produkálnak.

A váratlan siker nagyon boldoggá tette a lányokat, ennek ellenére  Tatuli, Tamara és Irina megmaradtak azoknak a szerény lányoknak, akik voltak. A Trio Mandili az egész világon turnézik, a folkfesztiválok rendszeres fellépői, valamint nagy sikerű, önálló koncertek házigazdái. A Trio Mandili Grúzián kívül Ukrajnában, Kazahsztánban, a Baltikumban, Amerikában és Ausztráliában is megdobogtatta a közönség szívét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top