Szabadidő

Uszodaharc: megszólaltak Hosszú Katinkáék

Hosszú Katinka ismét konfliktusba keveredett – ezúttal a Darnyi Tamás nevével fémjelzett úszóiskolával került vitába. Hogy az uszodaharc hogyan bonyolódik tovább, avagy oldódik meg, még nem tudni, mindenesetre az úszónő szóvivője is megszólalt az ügyben.

Még egy napja sincs, hogy Hosszú Katinka közösségi oldalán számolt be a szuper hírről, úszóiskolájuk, az Iron Aquatics márciusban indítja képzéseit. Ahogyan a posztból kiderül, Hosszú Katinka hatalmas álma valósul meg az úszóiskola elindulásával. Csakhogy, ma kiderült, ezzel a Darnyi-úszósikolások oktatását hiúsítják meg. Máris kipattanat a botrány, amelyben Hosszú Katinka is megszólalt.

Azzal, hogy a budapesti vizes világbajnokságra elkészült Duna Aréna kulcsát Hosszú Katinka átvette, a Komjádi mellett a Margitszigeti Sportuszodát is bezárják a felújítás idejére. Darnyi Tamás úszóiskolája tanoncainak most nincs hová menniük, a kialakult helyzetért pedig Hosszú Katinkáékat okolják.

A 24.hu megkereste az Iron Aquaticset, vajon ők miként látják a kialakult helyzetet. Hosszú Katinka éppen a Duna Arénában edzett, ezért nevében Tóth Fanni, a klub kommunikációs vezetője adott tájékoztatást.

Tóth Fanni szerint Hosszú Katinkáék nem tehetnek arról, hogy Darnyiéknak le kellett mondaniuk a tanfolyamaikat. Hónapok óta tudták, az átépítések idejére több budapesti uszodát is bezárnak, így kétséges, hová vihetik a náluk tanuló gyerekeket. Hosszú Katinkáék már ősszel szerették volna iskolájukat elindítani, azért vártak azzal fél évet, mert akkor még nem találtak az oktatáshoz megfelelő vízfelületet. “Kialakult a piacon egy verseny, ahol ahogy Darnyi Tamás, úgy mi is egyike vagyunk a szereplőknek. Nem a mi, kiváltképp nem Hosszú Katinka felelőssége a kialakult helyzet” – fogalmazott a kommunikációs vezető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top