Szabadidő

Most már biztos: munkaszüneti nap lesz a nagypéntek

Végre eldőlt, amiről hosszú ideje lehetett hallani, csak senki sem tudta biztosra. Mostantól viszont kiderült, ezentúl négynapos hosszú hétvége lesz a húsvét. Wow!

És akkor tadam! Lehet örülni, mert az Országgyűlés kedden munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így már idén négynapos hosszú hétvége lesz a húsvét. Április 14-e péntekre máris szervezhettek magatoknak programot. 

A nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amely napon Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek a keresztény egyházak. Nagypéntek üzenete, hogy áldozat nélkül nincs ünnep, halál nélkül nincs föltámadás, nagypéntek nélkül pedig nincs húsvét.

A nagypéntek egyébként már Európa másik 14 országában is ünnepnap. A nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításának ötletét tavaly októberben a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén jelentették be.

4 napos ünnep lesz ezentúl a húsvét

via GIPHY

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top