Szabadidő

3 magyar egyetem a világ legjobbjai között

Három magyar egyetem is bekerült a világ legjobb 500 intézménye közé. A legrangosabb helyre a Semmelweis Egyetem, de jegyzik a szegedi és a debreceni egyetemeket is.

Három magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, az élet- és orvostudományi képzési területről készített világranglistájára.

A legjobb helyezést a Semmelweis Egyetem érte el a QS felsőoktatási világrangsorának készítő szerint, az intézményt a rangos 262. helyre sorolták. Az orvostudományi képzési területen oktató egyetemek listáján a Debreceni Egyetem a 401-450., míg a Szegedi Tudományegyetem a 451-500. helyekre került.

A Quacquarelli Symonds nemzetközi rangsor készítői négy szempontot vettek figyelembe a lista összeállítása során. Lényeges tehát az intézmény hírneve a tudományos szférában, számítanak a munkáltatói vélemények, az egyetemhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága és az idézettségre utaló bibliográfiai indikátorok is sokat nyomnak a latba – tudta meg az Eduline.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top