Szabadidő

Jön a MÁV következő nagy dobása, az emeletes vonat

Megszületett a megállapodás a svájci Stadler Bussnang AG és a MÁV-Start Zrt. között arról, hogy a svájci cég gyártja a magyar vasúttársaság új, emeletes elővárosi motorvonatait.

Legalább tíz, legfeljebb negyven, hatrészes emeletes motorvonat gyártásáról állapodott meg egymással a MÁV-Start Zrt. és a Stadler. Az új KISS típusú szerelvények összekapcsolhatók a FLIRT típusú kocsikkal, így nagy variációs lehetőséget nyújt majd a MÁV-nak.

Stadler KISS - forrás: iho.hu
Stadler KISS – forrás: iho.hu

A Veke úgy tudja, hogy először a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekednek először az emeletes, elővárosi vonatok, ám az ígéretek szerint nyáron a Balaton déli partján is megjelenhetnek, ahol nemcsak a nagy utasszállító képességükre, hanem nagy kerékpárszállító kapacitásukra is nagy szükség van.

Az egyik vagon alsó része kerékpárszállítóvá alakítható, ahol 72 biciklit lehet kulturált körülmények között szállítani, és jelentősen rövidülhet az utascsere ideje is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top